| جمعه 28 تیر 1398   | |
 

نکات بهداشتی و پزشکی برای زائرین اربعین(2)

نکات بهداشتی و پزشکی برای زائرین اربعین(2)

سفر اربعین با پای پیاده از نجف تا کربلا، مانند هر سفری نیست، توجه به نکات بهداشتی و نحوه تغذیه در قبل، حین و بعد از سفر پیاده روی اربعین برای کمتر شدن آسیب‌های جسمانی بسیار ضروری است.

به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر خوزستان، سفر اربعین با پای پیاده از نجف تا کربلا، مانند هر سفری نیست. سختی‌ها و زیبایی‌های خاص خودش را دارد.

شاید توجه به نکات بهداشتی در سفری که با هواپیما می‌روید و در هتل‌های تمیز با غذای آماده سیر می‌کنید خیلی ضروری نباشد ولی در سفری مانند پیاده روی اربعین که سه روز باید از غذای موکب‌های بین راه تغذیه کنید و در هر جایی که سایه‌بانی پیدا کردید استراحت کنید، توجه به نکات بهداشتی ضرورتی غیرقابل انکار است.

از این رو برخی از نکات بهداشتی را در زیر می‌آوریم:

 

نکات مهم بهداشتی و غذایی برای آن دسته از زائرینی که قصد شرکت در کاروان پیاده روی اربعین را دارند. نکاتی که به منظور حفظ سلامتی تان باید قبل، حین و بعد از سفر انجام دهید.

*قبل سفر

1. استفاده از حنا در کف پا

2. استفاده از نوره جهت زدایش موها و جلوگیری از سوختن پاها و زیر بغل ( قبل از استفاده از نوره بدن خشک باشد و بعد از استفاده از نوره ماساژ با روغن بنفشه یا گل سرخ)

3. نرمش و پیاده روی به مدت یک ساعت روزانه یک هفته قبل از سفر

4. نوشیدن برگ سنا و گل سرخ و روغن بادام شیرین روزی یکبار یک هفته قبل از سفر

5. استفاده از شیر یک لیوان + ۳ ق.چ فلفل سیاه+ عسل جهت پیشگیری از سرماخوردگی

 

*طی سفر

1. همراه داشتن ماسک تنفسی، چفیه و عینک آفتابی

2. بستن و گرم نگه داشتن سر

3. پوشیدن جوراب و استفاده از مچ بند

4. بعد از هر یک کیلومتر پیاده روی پاها را در آب سرد گذاشته و ماساژ دهید

5. خوردن روزانه یک عدد سیب

6. ماساژ با روغن گل بنفشه در زمان استراحت روی پنجه انگشتان پا جهت رفع خستگی

7. همراه داشتن برگه آلوئه ورا جهت سوختگی آفتاب و غیره

8. هنگام استراحت و تجدید وضو پاها و کشاله ران را شستشو دهید.

9. نوشیدن شیر همراه خرما

10. مکیدن خرما طی سفر

11. نگه داشتن ۲ عدد فلفل سیاه نکوبیده زیر زبان جهت پیشگیری از غلبه سرما در طی سفر

12. استفاده از پودر ضد التهاب پوست در طی سفر

13. همراه داشتن پودر ضد سرفه

14. بستن کمر با شال

15. حذف پنیر به عنوان صبحانه بدلیل افزایش اسیداوریک در زمان پیاده روی که سبب درد در ناحیه مچ و انگشت شصت می شود.

16. ناهار غذای فشرده (حجم کم با قدرت زیاد)

17. خوردن ۲۱ عدد مویز زمان نماز صبح

18. در موقع تب کردن استفاده از سیب و نخوردن غذا و استفاده از قطره نازیل ۷ قطره زیر زبان یا خوردن ۷ تا ۲۱ عدد سیاه دانه

19. دادن یک عدد اسانس نعنا و قطره نازیل و استفاده در زمان سرما خوردگی و سر درد و سرد شدن بدن

20.  رعایت بروشور آداب غذا خوردن (نمک اول غذا، بین غذا آب نخوردن، آخر غذا سرکه یا نمک و …)

21. دم کرده میخک و آویشن جهت شجاعت

22. دم کرده اسطوخدوس با چای کوهی

23. استفاده از چوب دستی یا عصا

 

*بعد از سفر

1. نوشیدن مسهل بعد از سفر جهت پاکسازی و دفع اخلاط مانده در گوارش و سایر اندامها به مدت یک هفته

2. ماساژ با روغن سیاه دانه و بادام تلخ به پاها به جهت تقویت عضلات و جلوگیری از گرفتگی آنها

3. بالا نگه داشتن پا در زمان خواب به مدت یک هفته

4. حجامت ساقین در زمان مناسب

 

میوه و غذاهای قبل، حین و بعد از سفر

1. همراه داشتن ۴ میوه ملین طی سفر طبق دستور امام صادق(ع) : مویز- خرما- انجیر- عناب/ بادام ۷ الی ۱۴ عدد

2. صبحانه: حذف پنیر

3. خوردن ارده شیره انگور، اردو عسل، کره و عسل ، خامه و عسل جهت صبحانهه

4. ناهار غذای فشرده (حجم کم با قدرت زیاد)

5. شام: پخته شده کدو چغندر شلغم، کل جوش، خوراک عدس و گلپر، سیب زمینی آبپز و آویشن، اشکنه شنبلیله

جهت نوشیدن: شربت سکنجبین، جلاب، سرکه شیره، شربت آبلیمو ترش، شربت عناب، شربت لیمو عمانی، شربت آویشن و نعنا ،‌عرقیجات: آویشن، نعنا، کاسنی

ارسال به دوستان



نام فرستنده:
ایمیل فرستنده:
نام گیرنده:
ایمیل گیرنده:


 
mail print pdf doc
0
rate rate
0

تاریخ: دوشنبه 23 مهر 1397     بازدید ها: 529     دسته: جمعیت استان     
تا کنون نظری ثبت نشده
نام
متن نظر

کد امنیتی:
captcha
طراحی و پیاده سازی: راد رایانه